Du har allerede svaret..

Vores hjerne har langt større kapacitet end blot de tanker, følelser og sanseindtryk, som lige nu er fremme i vores bevidsthed. Når vi forsøger at løse en dybere følelsesmæssig udfordring, kan tankerne komme til kort.

Men selv når vi ikke kan løse et problem ved hjælp af analyse, holder vi ikke op med at tænke. Nej, vi tænker dobbelt så hårdt og ofte begynder tankerne at gå ind i en nedadgående spiral. Det kaldes ruminering. Udover den oprindelige udfordring tilstøder ofte selvkritiske tanker, som bebrejder os selv, at vi ikke kan løse problemet.

Et redskab til at undgå ruminering er at give slip på problemet og lade vores ubevidste processorer tage sig af det. Ligesom når vi simpelthen ikke kan komme i tanke om et navn, eller hvor vi har lagt bilnøglerne. Så snart vi giver slip på at komme i tanke om det, dukker svaret på magisk vis op i vores bevidsthed.

Kunstneren Picasso lagde alting klar, lavede sin research og – gik i bad. Herfra udsprang helt enestående og vidunderlig kreativitet.

ØVELSE TIL DIG

1.Skriv dit dilemma ned så konkret og præcist som muligt.

2. Gå en tur i skoven og glem alt om det. Alternativer: Tag et bad, sov, lav en mindfulness øvelse.

3. Skriv 3 A4 linierede sider ud i én køre, om alt hvad der kommer op i din bevidsthed. Hvis der ikke kommer noget op, skriver du: ”Lige nu tænker jeg ikke på noget, lige nu ved jeg ikke, hvad jeg skal skrive…”

4. Overvej om du er kommet nærmere en løsning.

5. Gentag efter behov.

6. Skriv en kommentar og lad mig vide, om du kan bruge øvelsen.

Lukket for kommentarer.